Anyja nem akarta elvetetni a gyermekeket

Csak 19 napig élt a kétarcú sziámi ikerpár

Amikor a terhesség egy pontján felfedezték, hogy a nő sziámi ikreket vár, és azon belül is igen ritka típusú összenövéssel, a terhességmegszakítást javasolták. Az anya nemet mondott, a "babák" 19 napig éltek.

2014.05.27 15:36ma.hu
Fotó: YouTube

Reménynek és Hitnek (Hope és Faith) nevezték el gyermekeiket az ausztrál szülők, akik tudták, hogy súlyos fejlődési rendellenességgel fejlődtek a kicsik, mégsem akartak hallani sem a terhesség megszakításáról. A babák a sziámi ikerfejlődések közül is egy igen ritka fajtával jöttek a világra: akár egy gyermeknek is lehetne őket nézni, csupán a két arc, és a kívülről nem látható, egy koponyán belüli két agy árulkodik arról, hogy valamikor a terhesség egészen kezdeti szakaszában elkezdtek kettéválni, de a folyamat rövid idő múlva félbemaradt.

A babák szülei, Renée Young és Simon Howie bíztak abban, hogy a várható nehézségek dacára sokáig örömük lesz a két kislányban, és nem sokkal a szülés után Renée még úgy fogalmazott: nem tudja, mennyi ideig kell a kicsiknek a kórházban maradniuk, de nagyon várják, amikor már boldogan és egészségesen hazavihetik őket. "Annak ellenére, hogy csak egy testük van, mi ikreknek tekintjük őket" - tette akkor hozzá.

A babákat azonban nem tudták hazavinni, kedden reggel, 19 nappal a születésük után meghaltak. "Néha Faith sír és felébreszti Hope-ot, aki aztán úgy néz oldalra, mintha azt mondaná: kösz..." - mesélte az első napok után az akkor még boldog anyuka.

A szakirodalom csupán 40 disrosopus nevű rendellenességgel született sziámi ikert tart nyilván, de alig néhányan voltak közülük, akik túlélték a születést.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.