Lányával egyszerre terhes szapora nő

Megint a 17. gyerekét várja a legtermékenyebb brit nő

Már amikor a 16. gyermekét világra hozta, akkor is a fél világ a brit Sue Radfordra figyelt, ám a 39 éves nő a jelek szerint képtelen abbahagyni a szülést: újra terhes, ráadásul most lányával egyszerre.

2014.05.21 15:29ma.hu

Már eddig is Nagy-Britannia legnépesebb családjának számítottak, ám a Radford família újabb taggal bővül, sőt, ha nem vesszük túl szigorúan az első szintű rokoni fokozatot, akkor mindjárt kettőt is számolhatunk - persze csak ha nem ismétlődik meg a tavaly őszi tragédia. A most 39 éves Sue Radford szeptember közepén jelentette be, hogy 17. gyermekével várandós, ám nem sokáig örülhetett a világ a hírnek, a kismama néhány órával később spontán elvetélt az akkor 12 hetes magzatával. Most újra várandós, ráadásul az öröm a családban dupla, mert nem sokkal korábban derült ki, hogy Sue legidősebb lánya, a 20 éves Sophie szintén kisbabát vár, igaz, ő még csak kétszeres anyuka lesz nyár végére.

A Morecambe-ben élő asszony novemberre várja a kilenc fia és hét lánya után érkező legújabb jövevényt, Sophie öt héttel korábbra van kiírva. Az első gyermekét Sue 20 évesen hozta világra, és átlagosan 16-17 havonta esett újra teherbe, kivéve a mostani terhességét, amit a vetélés kissé beárnyékolt. Csak akkor tudott megnyugodni és túllépni a veszteségen, amikor lánya bejelentette, hogy újabb unokájuk születik - az öröm pedig még nagyobb lett, amikor kiderült, hogy kis eltéréssel lesz kétszeres nagymama és tizenhétszeres anyuka.

Fotó: YouTube

A népes család egy pékséget üzemeltet, és egyáltalán nem vesznek igénybe állami támogatást a gyerekek eltartásához. Pedig nem kevés pénzbe kerülnek: a família naponta három kiló kenyeret, két doboz gabonapelyhet és hozzá tíz liter tejet fogyasztanak el, továbbá egy átlagos vacsora 16 szelet sertéskarajból, 7 kiló krumpliból, három fej káposztából és 30 darab sárgarépából áll.

Az asszony 43 éves férjével, Noellel és gyermekeivel egy 280 ezer fontot érő, egykori ápolási otthonból kialakított kilenc hálószobás házban élnek, de a leendő unoka már Sophie saját otthonába érkezik, ő már nem él együtt a nagycsaláddal. Azt már biztosan tudni lehet, hogy Sophie gyermeke kislány, ám az egyelőre rejtély, hogy a kistestvérének mi a neme - Sue úgy érzi, most fiút hord a szíve alatt. A kérdésre, hogy a 17. gyermek vajon az utolsó lesz-e, csak annyit mondott: "mindig azt mondom, soha ne mondd, hogy soha, de ezúttal talán tényleg az utolsó lesz".

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.