Megint nemes cél mellé állt a világsztár

Elhurcolt nigériai lányok mellett kampányolt Angelina Jolie

Angelina Jolie egyetlen alkalmat sem mulaszt el, hogy hírnevét valami nemes cél érdekében használja fel, ezúttal a Nigériában elrabolt diáklányok érdekében emelte fel szavát legújabb filmje bemutatóján.

2014.05.09 17:29MTI
Fotó: Wikipedia

Az iszlamista lázadók által elrabolt nigériai diáklányok érdekében emelt szót Angelina Jolie új filmje, a Demóna londoni bemutatóján, a vörös szőnyegen. "Fontos megérteni, hogy ez azért történhetett meg, mert ezek az emberek azt hiszik, hogy megúszhatják és megtehetik, amit művelnek. El kell fogni és bíróság elé kell állítani őket, és a történteket súlyos bűntettként kell kezelni, hogy ezek az emberek megijedjenek, és kétszer is meggondolják az ilyen akciókat" – hangsúlyozta a 38 esztendős színésznő, az ENSZ menekültügyi különmegbízottja.

Az amerikai filmcsillag, aki a Demóna című Disney-mese főszereplőjeként jelent meg a csütörtöki londoni premieren a Kensington-palotában, elmondta: "szívmelengetőnek" érzi, hogy a bemutatóra összesereglett újságírók a nigériai lányokról kérdezik, és hogy egy mozis eseményen is megnyilvánul az emberek irántuk érzett aggodalma.

A Boko Haram szélsőséges csoport április 14-én rabolta el a több mint kétszáz nigériai lányt a Borno szövetségi állambeli Chibok település bentlakásos iskolájából. Azóta világszerte kampány indult a lányok megmentéséért. Michelle Obama amerikai first lady, és Malala Juszufzai pakisztáni emberi jogi aktivista diáklány is csatlakozott egy online kampányhoz, amelyben a BringBackOurGirls (Hozzátok vissza a lányainkat) feliratot maguk előtt tartva posztoltak fotót magukról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.