Egy tajvani férfi

Harminc év után találta meg édesanyját - épp anyák napja előtt

Wiik, aki a Finnország nyugat partvidékén fekvő Nykarlebyben, egy rókafarmon gazdálkodik, 1980-ban született Tajvanon. Örökbeadása előtt Ho Liu Ming-fennek hívták.

2014.05.05 12:27MTI
Forrás: youtube.com

Harminc év után, éppen anyák napja előtt találta meg tajvani édesanyját egy ma már családos férfi, aki apró gyermekként került Finnországba, ahol nevelőszülőknél nőtt fel.

A négygyermekes Conny Wiik hat éve kezdett édesanyja után kutatni, amikor megszületett első gyermeke, egy kislány, és ráébredt arra, hogy ő az egyetlen vérszerinti rokona. Wiik, aki a Finnország nyugat partvidékén fekvő Nykarlebyben, egy rókafarmon gazdálkodik, 1980-ban született Tajvanon. Örökbeadása előtt Ho Liu Ming-fennek hívták, születési bizonyítványán szerepel édesanyja neve, de apját ismeretlenként tüntették fel.

Wiik története akkor vett szerencsés fordulatot, amikor pár hónapja, egy vele készült riportot követően kapcsolatba került a tajvani hatóságokkal. Néhány róla és anyjáról készült közös fotó segített a kutatásban. Különösen az a kép, amelyen jól kivehető volt egy anyajegy édesanyja szájának sarkában. De a legnagyobb segítséget maga az anya adta, aki hajlandó volt a DNS-vizsgálatra, hogy egyértelműen kiderüljön a vérrokonság.

Wiik ősszel készül Tajvanra, hogy meglátogassa édesanyját.

A férfi örökbefogadása annak idején teljesen legális úton történt, ám több tucatnyi olyan tajvani gyerek került a nyolcvanas évek elején Ausztráliába, Finnországba, Svédországba és az Egyesült Államokba, akiket egyszerűen eladtak. A gyerekkereskedő-hálózat 1982-ben bukott le, a Tajvanról akkor elkerült gyermekek közül sokan manapság kezdik felkutatni vérszerinti szüleiket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.