Tüdőgyulladást kapott a legendás színész

Elhunyt Bob Hoskins, a Roger nyúl a pácban sztárja

Elhunyt Bob Hoskins brit színész, aki a Mona Lisa című filmért Oscar-jelölést, valamint Golden Globe- és BAFTA-díjat kapott, de a népszerű Roger nyúl a pácban című vígjáték is a nevéhez fűződik.

2014.04.30 16:10MTI
Fotó: YouTube

A színész 71 éves korában tüdőgyulladás következtében halt meg kedden este egy kórházban - közölte publicistája, Clair Dobbs. Bob Hoskins 2012-ben, több mint négy évtizedes filmes pályafutás után bejelentette visszavonulását, mivel Parkinson-kórja volt.

A sokoldalú karakterszínész 1986-ban a Neil Jordan rendezésében forgatott, Mona Lisa című bűnügyi filmben nyújtott alakításáért kapott Oscar-jelölést, emellett olyan filmekben mutatta be tehetségét, mint a Hosszú péntek, a Roger nyúl a pácban, a Hook, a Sellő vagy az Ellenség a kapuknál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.