Jó tudni, hol mi a tilos

Íme, a világ leghülyébb törvényei - fotókkal!

Ha a világot járjuk, nem árt tisztában lenni a helyi törvényekkel, nehogy bajba kerüljünk. Ám vannak olyan írásba foglalt tilalmak is, amelyeken komolyan elgondolkozhatunk: hogy jutott bárki eszébe?!

Törvényszegés - de okosan! képgaléria

2014.04.23 17:29ma.hu
Fotó: Olivia Locher (A galériához KATT a képre!)

Vannak törvények, amelyek a világ másik pontján talán furcsának tűnhetnek, de ezek többsége az adott környezetben mégiscsak indokoltnak tűnik. És vannak az amerikai törvények, amelyek némelyikére akárhogyan próbálunk magyarázatot találni, a dolog megreked azon a ponton, hogy egyáltalán hogyan jutott eszébe bárkinek is, hogy ezeket nemhogy le kell írni, de egyenesen a törvénykönyvekbe kell belefoglalni?!

Ilyen furcsa jogszabályokat kutatott fel a manhattani Olivia Locher, aki úgy gondolta, szemléletesebb lenne ezeknek a bemutatása, ha fotósorozatban mesélné el, hogyan is nézne ki, ha valaki megszegné valamelyiket. Szóval ne feledjék: ha esetleg Alabamában járnak, véletlenül se tegyék a fagyit a farzsebükbe, Hawaii-on pedig eszükbe ne jusson a pénzérméket a fülükbe dugdosni! (További furcsaságok a galériában!)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.