Bázisugrás a Burj Khalifa tetejéről

Lélegzetelállító felvétel: 830 méterről zuhantak a föld felé

Egyszerre ijesztő és lenyűgöző, ahogy két ejtőernyős - és egy operatőr - bázisugrást hajt végre a világ legmagasabb épületének, a Burj Khalifának a tetejéről, ami 20 centi híján 830 méter magas.

2014.04.23 15:29ma.hu
Fotó: YouTube/Skydive Dubai

Akár valamelyik akciófilm jelenete is lehetne, de nem az: két teljesen hétköznapi ember, Vince Reffet és Fred Fügen hajtott végre bázisugrást a világ legmagasabb épületének tetejéről - már ha hétköznapinak lehet nevezni azt, aki ilyesmire vállalkozik. A bázisugrók 20 centi híján 830 méterről rugaszkodtak el, ez a Dubaiban álló Burj Khalifa nevű felhőkarcoló hivatalos magassága, és az a szándékuk, hogy a videóra vett ugrással bekerülhetnek a Guinness Rekordok Könyvébe.

A bázisugrást a Skydive Dubai nevű szervezet szervezte, az ő embereik gondoskodtak arról is, hogy a különleges alkalom megfeleő módon legyen dokumentálva. Hogy elfogadják-e a rekordok könyvének szerkesztői is, az egyelőre még kérdés, de akár teljesül a két férfi álma, akár nem, az élményt valószínűleg életük végéig nem felejtik!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.