Rosszul nyúlt a rotorokhoz

Modellhelikopter kaszabolta össze a pilótát

A legtöbb ember tisztábn van azzal, hogy a helikopter lapátjaihoz nem megyünk közel, még akkor se, ha csak egy kis modellről van szó: a forgó alkatrész sérülésveszélyes. Egy férfi viszont megszegte az íratlan szabályt.

2014.04.23 13:32ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/num_skyman

Az intenzív osztályon küzdenek az 50 éves Uwe E. életéért, aki a felső-ausztriai Krenglbach városban sérült meg, miközben a modellhelikopterével játszott. Az Austrian Times című osztrák hírhonlap értesülései szerint az amatőr pilóta valami miatt elveszítette az irányítást az egyébként igen drága, mintegy 373 ezer forintot érő szerkezet fölött, ami emiatt elkezdett zuhanni, nagyjából 40 méteres magasságból.

A tulajdonos megijedt, hogy tönkremegy a modell, ezért megpróbálta elkapni, de nem vette figyelembe, hogy a játék lapátjai még mindig nagy sebességgel forognak, így a gép felvágta a hasát és a lábain is súlyos sérüléseket okozott - számolt be a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.