Rekordot döntött fütyülésből a tini

Úgy fütyül, hogy még az üveget is megrepesztené

Megdöntötte a fütyülés hangmagasságának világrekordját egy amerikai tinédzser: még a zongorán is csak egy hang van, ami magasabb annál, ami az egyébként zenésznek tanuló fiú száján kijött.

2014.04.23 07:29ma.hu
Fotó: YouTube

Talán még az üveget is meg lehetne repeszteni azzal a hangmagassággal, amit a 19 éves Walker Harnden, az Észak-Karolinai Művészeti Egyetem oboa-szakos hallgatója képes füttyszóként kiereszteni az ajkai között. A fiatalember új világrekordot állított fel, amikor kifütyülte a B7 jelzésű hangot, ez az, amit a zongora billentyűi közt majdnem a jobb szélen találunk, csak egy hang van, ami ennél magasabb a hangszeren.

Walker ezzel csatlakozott a korábbi füttyrekorderek sorához, nevezetesen a kanadai Jennifer Davieshez, aki 2006 óta töretlenül tartja a legmélyebb hangú fütty rekordját, valamint az amerikai Marco Ferrerához, aki a fütyülése hangerejével vívta ki a rekorder címet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.