Buddha lesújt

Egy tetoválás miatt utasították ki

Helytelennek minősítették a karján levő tetoválást, így mennie kellett az országból.

2014.04.22 18:15MTI
Forrás: Flickr

Kiutasítottak egy brit nőt Srí Lankáról a karján látható Buddha-tetoválása miatt.

A nőt beutazásakor a főváros, Colombo közelében lévő repülőtéren vették őrizetbe - közölte kedden a rendőrség szóvivője. A bíróság bűnösnek találta a nőt a buddhizmus semmibe vételének vétségében. Az Indiai-óceánban lévő szigetállam lakóinak többsége buddhista.

A berlini külügyminisztérium szerint a Srí Lanka-i rendőrség erőteljesebben fellép a vallással szembeni tiszteletlenségnek tartott tettek ellen.

A látogatóknak tilos például Buddha-szobornak háttal állva fényképezkedni vagy felmászni rá. Tiltott továbbá a Buddha-motívumokkal díszített anyagok viselete.

Az elmúlt években turisták több alkalommal is kaptak börtönbüntetést a buddhizmussal szembeni tiszteletlenség miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.