Fázott az esőben, ezért felöltözött az imitátor

Nem egészen így volt a Bibliában: széldzsekiben feszült "Jézus"

Furcsa látvány fogadta húsvét hétfőjén a kelet-sussexi Brighton lakóit, akik a helyi templomba igyekezvén széldzsekiben és meleg nadrágban találták a kereszten Jézust - pontosabban a színészt, aki eljátszotta.

2014.04.22 13:34ma.hu
Fotó: Metro

Nem tudhatjuk, hogy egészen pontosan hogyan is zajlott Jézus keresztre feszítése, de abban biztosak vagyunk, hogy nem vízálló kabátban és nadrágban szögezték rá a méretes feszületre, mint ahogyan azt az angliai Kelet-Essex egyik városában, Brightonban ábrázolta egy színész a Szent Péter templom előtt. A társulat a teljes történetet eljátszotta, amíg Jézus végigjárta a Kálváriát, a színészek közt az összes főbb szereplő megtalálható volt, köztük a 12 tanítvány is.

Az előadásra készülődvén azonban észrevették, hogy váratlanul rosszra fordult az idő, és szinte percek alatt kezdett szakadni az eső, kis híján tönkretéve ezzel a performanszot. Néhány percig úgy tűnt, a darabot elmossa az eső, a szervezők is azon gondolkoztak, hogy lefújják az eseményt, ám a 12 tanítvány villámgyorsan felöltözött, példájukat pedig "Jézus" is követte, így már gond nélkül fejezhették be az előadást - csak egy kicsit kevésbé korhű jelmezben előadva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.