Kidobták a kocsiból a kisfiút, mert énekelt

A gospel szabadította ki az emberrablók fogságából

Emberrablók ejtették foglyul a tízéves kisfiút, de alig három órával később kidobták őt az autó csomagtartójából, mert már az agyukra ment a gyerek folyamatos éneklése, amit nem akart abbahagyni.

2014.04.22 12:31ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Gualberto107

A gospel szabaddá tesz - tartják a műfaj kedvelői, de hogy ez mennyire igaz, az csak a minap bizonyosodott be, miután egy tízéves kisfiút gyerekrablók ejtettek foglyul. Az ifjú Willie Myrickot az atlantai otthonából rabolták el, majd egy autó csomagtartójába zárták és három órán keresztül ott tartották, a rendőrség szerint azzal a szándékkal, hogy némi váltságdíj fejében engedik majd szabadon. A kisfiú eközben egyetlen percre sem adta fel a reményt, hogy megmenekül, de a biztonság kedvéért az Úrhoz fohászkodott, mégpedig egy általa ismert vallásos dallal, az Every Praise-zel.

Amint a dal végére ért, már kezdte is előről, újra és újra, és ezt ismételgette három órán keresztül, mígnem a gyerekrablóknak elegük lett belőle és úgy döntöttek, inkább máshogyan próbálnak pénzhez jutni - számolt be a Daily Mirror. A dal szövege nagyjából az "énekeld, hogy halleluja, a mi Istenünknek, dicsőséges halleluja a mi Istenünknek, minden dicséret, minden dicséret a mi Istenünknek" sorokból áll - három órán keresztül ez tényleg áttörheti még a legjámborabb hívő tűréshatárát is.

"Kinyitották az ajtót és kidobtak, azt mondták, ne mondjam el senkinek" - mesélte a kisfiú a szerencsésen végződött kalandot. Noha nem esett bántódása, leszámítva a csomagtartóban kuporgást, a rendőrség most keresi a rablókat.

A történet különlegessége, hogy április utolsó vasárnapján este 7 órakor a MOM Kulturális Központban koncertet ad a Bolyki Soul&Gospel Kórus, aminek a címe új értelmet nyert: "Szabad vagy". Pedig a kórus tagjai és Bolyki Balázs a szervezés kezdetekor még nem is sejthették...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.