Szétesett, lezuhant a gép

Nem nyílhattak ki az ejtőernyők - nyolcan vesztették életüket

A történtek okát még vizsgálják, de úgy tűnik, hogy a repülőgép egyes részei 3-4 kilométeres magasságban leváltak a zuhanás előtt.

2014.04.21 09:03MTI
Forrás: youtube.com



Lezuhant, majd a földbe csapódás után kigyulladt egy ejtőernyősöket szállító kisgép Finnország délnyugati részén, a szerencsétlenségben nyolcan életüket vesztették.

A Pori városától mintegy 70 kilométerre, Jamijarvi repülőterénél vasárnap történt balesetnek három túlélője van, köztük a pilóta. Ők ejtőernyővel kiugrottak a gépből - közölte a rendőrség.

A történtek okát még vizsgálják, de úgy tűnik, hogy a repülőgép egyes részei 3-4 kilométeres magasságban leváltak a zuhanás előtt.

A gép egy Comp Air 8 típusú repülő volt, amely népszerű az ejtőernyősök körében. A három túlélő kisebb sérüléseket szenvedett, kórházba szállították őket Tamperébe.

A vasárnapi volt a legsúlyosabb légi katasztrófa Finnország történetének utóbbi néhány évtizedében - mondta egy szakértő az YLE finn közszolgálati műsorszórónak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.