Necces testkép

"Hogyan készítsünk egyiptomi pornót?"

Lemondott szombaton az egyiptomi cenzúrahatóság vezetője egy sokak szerint szeméremsértő filmen kirobbant erkölcsi vita miatt.

2014.04.20 05:30MTI
A libanoni szexszimbólum

Ahmed Avád döntésével az ellen tiltakozott, hogy Ibráhim Mahláb kormányfő napokkal ezelőtt elrendelte a Lélek szépsége (Halávet Rúh) című film vetítésének felfüggesztését, mivel az széles körű felháborodást váltott ki a társadalom konzervatív rétegeiben. A cenzúrahatóság eredetileg felnőtt közönség számára engedélyezte a film bemutatását, amely már az első héten közel egymillió egyiptomi fontot (31 millió 800 ezer forint) hozott a kasszákba.

A Lélek szépsége egy munkásnegyedben élő, gyermekét egyedül nevelő anyáról szól, aki férje távollétében a szomszédságban élő férfiakat bolondítja. Az al-Maszri al-Jóm című napilap a "Hogyan készítsünk egyiptomi pornót?" címmel jelentetett meg egy kritikát, amely szerint a filmnek nincs egy kockája sem, amelyben a főszerepet játszó, népszerű libanoni énekes-színésznő, Haifa Vehbe ne tenné közszemlére valamely testrészét.

Ahmed Avád - aki egyben filmes is - a CBC 2 egyiptomi kereskedelmi tv-csatornának adott interjújában elmondta, hogy nemcsak mint az illetékes hatóság vezetője, hanem mint művész ember is úgy ítélte meg, hogy a kormányfő lépése után nem tehetett mást, mint hogy megváljon tisztségétől.

Ettől akadtak ki?

ÉS egy kis zene az "egyiptomi pornó" után a főszereplőtől

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.