2000 euróért nem gatyáznak

Kalapács alatt a császári alsónadrág

Kalapács alá kerül I. Ferenc József császár több személyes tárgya is, köztük egy katonai alsónadrág, de egy szerencsés - és tehetős - licitáló hozzájuthat egy hajtincséhez is.

2014.04.19 07:30MTI

I. Ferenc József osztrák császár és magyar király egyik alsónadrágja és egyéb személyes tárgyai is kalapács alá kerülnek egy bécsi aukción - közölte a Dorotheum aukciósház.

A fehér lenvászonból készült katonai alsónadrágot, amelybe vörös betűkkel hímezték a császár monogramját, április 30-án árverezik el a patinás bécsi aukciósházban. A kikiáltási ár várakozások szerint 2000-3000 euró között lesz.

Az árverésre meghirdetett tárgyak között van Ferenc József egy hajtincse (500-1000 euró) és egy hermelinprémből készült muff, amelyet hitvese, Erzsébet császárné és királyné (Sissi) viselt. Ennek kikiáltási árát 3000-5000 euróra becsülik.

Árverésre kerül továbbá II. Lajos bajor uralkodó, a "mesekirály" néhány személyes holmija, köztük egy gyémánttal és zafírral kirakott arany függő, egy pár arany mandzsettagomb és a király balkezét formázó, 1880-ban készült márványszobor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.