Így biztosan megjegyzi a gyerek a tilalmakat

Laza: rappelve mondja el az orvos az utasításokat

Kevés unalmasabb dolog van egy gyerek számára, mint végighallgatni a törött láb begipszelése után, mi mindent nem szabad csinálni. Egy amerikai orvos azonban megtalálta a legjobb módszert.

2014.04.18 09:29ma.hu
Fotó: YouTube/Amanda Lehr

Kevés olyan gyerek van, aki hajlandó türelmesen és főleg figyelmesen végighallgatni a listát arról, hogy mi mindent nem szabad tennie a következő hetekben, míg gipszben van a lába. Márpedig az óvatosság ilyenkor elengedhetetlen, ha megfelelő gyógyulást akarunk elérni. Ezért egy amerikai orvos megtalálta a módját, hogyan kösse le az izgága gyerkőcök figyelmét: rappelve mondja el, hogy mire kell ügyelnie, míg a kényszerűségből viselt "csizma" a lábán van.

"Ne érje nedvesség, ne ütögesd semmivel" - kezdődik az intelem, aztán vagy másfél percen keresztül sorolja az orvos a tilalmakat és a jótanácsokat. A végén még azt is megmutatja, mennyi ideig kell magasba emelni a lábat, ha esetleg fájna. A dalt a tréfás doki azzal zárja, hogy három hét múlva várja a kislányt ellenőrzésre.

Lehet, hogy a magyar kórházakban is elkélne néhány ilyen rapdoki?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.