Everest-expedíció

Lavina: Klein Dávid csapata a szerencsés oldalon várakozott

A hegy nepáli oldalán, az úgynevezett kettes tábor alatti útvonalon lavina sodort el több embert. A hatóságok szerint legalább hat ember meghalt és kilenc eltűnt.

2014.04.18 08:36MTI

Nem érintette a Mount Everesten pénteken lezúdult lavina a hegy tibeti (kínai) oldalát, amelynek alaptáborában van a Klein Dávid hegymászó vezette SPAR Everest Expedíció is.

A hegy nepáli oldalán, az úgynevezett kettes tábor alatti útvonalon lavina sodort el több embert. A hatóságok szerint legalább hat ember meghalt és kilenc eltűnt. Az egyik áldozat rokona a SPAR Everest Expedíciót is ellátó Asian Trecking egyik vezető serpájának.

A tibeti alaptáborból mentőcsapatokat sem indítanak, a nagy távolság miatt ennek nem is lenne értelme.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.