Egy letűnt korszak legendás eszköze

Hát ez meg miféle csodakütyü? - Mai gyerekek és a walkman

Az angolul nem tudók némi hátránnyal indulhatnak az alábbi videót illetően, de a szavak pontos megértése nélkül is érdemes megnézni, hogyan reagálnak a mai 10 év körüli gyerekek, ha először találkoznak walkmannel.

2014.04.14 16:13ma.hu
Fotó: ma.hu

Ugye ismerik a fenti "rejtvényt", ahol a kérdés az, hogy felismeri-e a két tárgy közötti kapcsolatot? Nos, néhány gyerek, akikben az a közös, hogy mindannyian már ebben az évezredben születtek, ennél fogósabb feladvánnyal találkoztak egy népszerű ismeretterjesztő sorozatnak köszönhetően: nemcsak a kazettával ismerkedhettek meg, hanem az annak lejátszására szolgáló walkmannel is. A "Kids react" című sorozatban 7 és 14 év közti gyerekek kapnak a kezükbe egy walkmant, és ki kell találniuk, mire jó és hogyan működik.

"Hát ez meg miféle szerzet?" (Fotó: YouTube)

Angolul tudók előnyben, de aki nem érti a szavakat, az se keseredjen el, az arckifejezések és a hangsúlyok magukért beszélnek. Ráadásul a gyerekeknek több fokozatban kell megfejteniük a feladványt: részenként kapják meg a zenehallgatás kellékeit: először csak a walkmant, aztán a kazettát - amit ugye nem egyszerű belerakni -, és persze szükség van még egy fülhallgatóra is, ami már ismerős a fiúknak-lányoknak, de még így is tud meglepetést okozni, például ha a walkman hangerőszabályozója maximumra van tekerve.

A tanulságot pedig jól összefoglalja az egyik szereplő, amikor megállapítja: bizony igencsak nagy táskára lehetett szükségük a 80-as és 90-es évek fiataljainak, ha sok zenét akartak magukkal vinni egy útra - és a futás is olyan lehetett vele, mintha egy féltéglát cipeltünk volna!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.