Kollégája okozta az ijesztő robbanást

Sírógörcsöt kapott a pincérnő: felrobbant az e-cigi

Sírva rohant a mosdóba a pincérnő, aki az első pillanatban azt sem igazán tudta felfogni, mi történt pontosan, csak egy hangos durranást hallott, majd a felcsapó lángokat vette észre, és már futott is.

2014.04.09 12:14ma.hu

Nemcsak a durranó hang ijesztette meg a pincérnőt, hanem a hirtelen lángra kapó ruhája is, a mosdóban pedig már sírva állapította meg, hogy a karja is teljesen fekete lett, amikor a munkahelyén "valami" felrobbant. Mint kiderült, egy e-cigi volt a ludas, pontosabban a kollégája, aki az elektromos szerkezetet az iPad töltőjére csatlakoztatta - mint korábban már sokszor, de elmondása szerint soha nem volt belőle semmi gond.

Ezúttal azonban az e-cigi akkumulátora nem fogadta jól az idegen töltőt, ez okozta a robbanást, miközben Laura Baty épp egy vendéget szolgált ki. "Épp oda akartam adni valakinek, amit kért, amikor hallottam a robbanást. Hisztérikusan sírni kezdtem és a karom fekete volt. A ruhám meggyulladt, ahogy elszaladtam, de nem tudtam, mi történik" - mesélte a 18 éves pincérnő, aki két éve dolgozik a brit Richmond egyik bárjában. "Az egyik vevő jött oda és ő vitt el a mosdóba megnyugtatni. Lemosta a karomat, ahol fekete volt, de akkor még mindig nem tudtam, mi történt."

Fotó: YouTube

A fiatal nő először arra gondolt, hogy talán a biztosítékszekrény robbant fel, esetleg valaki egy petárdát durrantott el a zárt helyiségben. A 21 éves Stewart Paterson, aki decemberben cserélte le a cigarettát elektromos változatra, ugyancsak petárdára gyanakodott, és csak akkor tudatosult benne, hogy az ő kicsi eszköze a felfordulás oka, amikor valaki a földön fekvő készülékre mutatott. Addigra az égő e-cigi már a műanyag padlót is kiégette. A következő gondolata az volt, mekkora kárt okozhatott volna a szerkentyű, ha otthon robban fel, és amikor visszanézte a biztonsági kamera felvételét, az is tudatosult benne, hogy mennyire közel volt ahhoz a kolléganője, hogy súlyosabban megsérüljön: ha csak pár centivel közelebb áll a cigihez, nemcsak a karja perzselődik meg.

"Óriási szerencse, hogy senki sem sérült meg súlyosan" - jegyezte meg Paterson.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.