Színesben játszották a klasszikus játékot

A világ legnagyobb tetrise: 29 emeletet estek a téglák

A világ eddig ismert legnagyobb Tetrisét játszotta le néhány lelkes programozó, akik egy 29 emeletes épület világítását kötötték össze egy számítógéppel. A játék közben a jól ismert pittyegés is hallatszott.

2014.04.07 14:33ma.hu
Fotó: YouTube

Volt már nekünk is legendássá vált óriástetrisünk, amire persze méltán lehetünk büszkék: a Duna budai partjához közeli, 16 emeletes Schönherz kollégium ablakaival a kollégisták a legenda szerint többször is tetriseztek már, és ennek koordinálása talán még nagyobb feladat is volt, mint az, amit néhány philadelphiai játékos valósított meg. Méretben és főképp látványban viszont pillanatnyilag ők viszik a pálmát: a Cira központ majdnem duplája a Schönzerznek, 29 emeletből áll, a falon pedig már a legmodernebbnek számító LED-fényforrások gondoskodnak a minél változatosabb alakzatok kirajzolásáról.

Ezt használta ki a leleményes csapat, akik a világítást rákapcsolták egy számítógépre, és így kezdtek el a 70-es évek egyik legismertebb játékával. Hogy még teljesebb legyen az élmény, a hangot is rákapcsolták, és már csak az volt hátra, hogy a fél város drukkoljon nekik, hogy ki ne fogjon rajtuk a számítógép.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.