A babák édesek, a citrom savanyú

Bűbájos pillanatok: a babák első találkozása a citrommal

Általában szívderítő látvány, amikor egy kisbaba valami új dologgal életében először találkozik, és ez különösen izgalmas akkor, amikor az ízek terén szerzett ismeretei bővülnek. A citrom pedig örök humorforrás.

2014.04.07 09:29ma.hu

Aligha kell külön magyarázatot fűzni az alábbi videóhoz, amelyet David Wile és April Maciborka készített: arra voltak kíváncsiak, hogy hogyan reagálnak az apróságok, amikor életükben először találkoznak a citrommal. A 2,5 perces összeállítás túl nagy meglepetéseket nem okozott, a reakciók nagyjából olyanok voltak, amilyeneket egy efféle "kísérletben" várhatunk, de a videómegosztó közönsége körében nem aratott osztatlan sikert.

Fotó: YouTube

A klip elején a gyerekek még kíváncsian nézegetik az új, ismeretlen gyümölcsöt, ám aztán elszabadul a pokol, ahogy belekóstolva a fintorok egész tárházát felvonultatják, néhányuknak először csak a döbbenet ül ki az arcára, mások értetlenül nézik a "gonosz" ételt, amelyik csúfot űz az ízlelőbimbóikból, de abban teljesen egyetértenek, hogy másodjára már látni sem akarják a Sárga Borzalmat.

A videó láttán egyébként könnyen megfordulhat a fejünkben, hogy ezek a gyerekek már soha az életben nem akarnak citromot látni, de egy kicsit gondoljanak bele: vajon mi boldog mosollyal fogadtuk az első szelet citromot? Valószínűleg nem, mégis a legtöbben úgy nőttünk fel, hogy ha önmagában nem is, de ilyen-olyan feldolgozott formában - akár egy csésze teába csavarva, akár egy szelet sült halra csöpögtetve, vagy bármilyen más módon ízesítésre felhasználva - egész jó viszonyban lettünk ezzel a gyümölccsel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.