Lefilmezik a renitens gazdikat

Magánkopók szimatolnak a kutyagumik után

Magándetektíveket vesz fel egy spanyol város vezetése, akiknek a feladata lesz filmfelvételt készíteni a kutyájuk ürülékét el nem takarító gazdikról, és jelenteni az eseteket a rendőrségnek.

2014.04.03 11:45MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

A Madridtól északra fekvő Colmenar Viejónak a járdákat borító kutyagumiba belefáradt polgármesteri hivatala - látván, hogy a figyelmeztető táblákkal nem sikerült a hanyag gazdikat jobb belátásra bírni - már a jövő héttől alkalmazza az első "kutyagumi-detektívet", aki az utcákat járja, hogy tetten érje a vétkeseket. A detektív inkognitóban járja majd azokat az utcákat és közterületeket, ahol a legtöbb kutyát sétáltatják, és ahonnan a legtöbb kutyaürüléket takarítják el - áll a polgármesteri hivatal közleményében.

A feladata az lesz, hogy tetten érje és lefilmezze az ürüléket el nem takarító tulajdonosokat, és a bizonyítékot, illetve a tanúvallomását benyújtsa a helyi rendőrségen. A vétkeseket akár 150 eurós (46 ezer forint) bírsággal is sújthatják, sőt a visszaesők ennél nagyobb összegű büntetésre is számíthatnak.

A detektívek felvételét megelőzően városháza Sherlock Holmesnak öltözött színészeket alkalmazott, akik a várost járva hívták fel a járókelők figyelmét a közegészségügyi okokkal indokolt kampány fontosságára.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.