Voksmonitor

Választás 2014: van, aki már tudja a végeredményt!

Nem, nem a vasárnap rendezendő országgyűlési választásokét - azt mondják meg a váteszek -, hanem "csak" a sajátunkat. Hol áll ön a pártszimpátia-skálán? Segít a Voksmonitor.

2014.04.02 14:16ma.hu
A kép csak illusztráció (forrás: MTI)

Ön is megismerheti, ha öt percet szán az idejéből a kérdések megválaszolására: aktuális témák, vállalt - vagy vállalható - értékek alapján rajzolódik ki az a rangsor, amely százalékosan mutatja meg, melyik politikai formációéhoz áll a legközelebb az ön meggyőződése. Melyik párt az, amelyik a leginkább megtestesíti az ön álláspontját, és melyik az, amelyik a legtávolabb áll tőle (persze azt is, ami a két véglet között van).

A fejlesztő K-Monitor Közhasznú Egyesület megfogalmazása szerint a Voksmonitor alkalmazás célja, hogy a választók a politikával ne csak a pártok kommunikációján keresztül találkozzanak - hanem megismerjék a különböző pártok programját és álláspontját a legfontosabb szakmai-politikai kérdésekben.

Nyilván lesz, aki az első, gyors kitöltést követően ismételten neki fog rugaszkodni, hiszen eddig úgy gondolta, neki X-re vagy esetleg Y-ra kell voksolnia, az eredmény pedig mégis Z dominanciáját mutatta... (Ismeretségi körünkben akadt olyan megrögzött antiklerikális személy, aki maga is megdöbbent a kereszténydemokratákkal közös 32 százalékán).

Természetesen a Voksmonitor csupán tükröt tart ön elé, a kapott végeredmény aligha ingatja meg azokat, akikbe úgyszólván "bele van kódolva" a szavazatuk (elgondolkodni persze nekik is érdemes). Akik viszont hajlamosak mérlegelni - vagy egyszerűen csak bizonytalanok -, azok számára hasznos segédlet lehet vasárnapi döntésükhöz.

Kellemes - és hasznos - időtöltést!

Kiegészítésként egy IT-geektől származó bon mot a Facebookról: "Hogy jobban bírja a terhelést idén a választási eredményeket kiszolgáló webserveren statikus weblapokat fognak használni. A megbízott cég már leadta a végleges változatot amit így egyszerűen csak be kell kapcsolni a választás estéjén."

  • kattintson az Eszközök / Beállítások menüpontra
  • a megjelenő ablakban kattintson a Főlap ikonra
  • kattintson az Aktuális oldalak használata gombra, majd az OK gombra
  • a Ctrl + d billentyűkombinációval
  • kattintson jobb gombbal a oldal szürke részén, utána kattintson az Oldal felvétele a könyvjelzők közé... menüpontra
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.