Hat napot már túlélt

Testen kívüli szívvel született a baba - alig van esélye az életre

Az orvosok szerint egy a millióhoz az esélye arra, hogy életben maradjon, szülei mégis reménykednek, hogy időben sikerül megoperálni a kisfiút, akinek a szíve a testén kívül fejlődött ki.

2014.03.31 16:49ma.hu

Az orvosok csupán egy a millióhoz esélyt adtak az életben maradására, az Indiában született kisfiú azonban a jelek szerint nagyon szeretne élni, mert a születése napját is beleszámítva immár hatodik napja is rácáfolt a szakirodalomra. A múlt hét szerdán született gyermeknek egy nagyon ritka rendellenesség miatt a testén kívül fejlődött ki a szíve, a szakirodalom ezt ectopia cordis néven ismeri, ilyenkor a szív a nyaktól az alhasig bárhova "elvándorolhat" a normálishoz képest. A hivatalos adatok szerint egymillió születésre nyolc hasonló eset jut, de az még ritkább, hogy a testen kívül találja meg a szív az abormális helyét.

Az ilyen rendellenességgel fejlődő babák 90 százaléka már vagy eleve halva születik, vagy legfeljebb három napon belül véget ér rövidke életük, a 24 éves Priyanka és a 31 éves Nirbhay Pal első gyermeke azonban különleges kisbaba, mert egyelőre nagyon is él. Az orvosok viszont az állami kórházban azt mondták a szülőknek, hogy csak magánkórházban tudják megműteni a babát, amire a házaspárnak nincs pénze. "Én egy szegény ember vagyok. Még a napi két főétkezést is alig engedhetjük meg magunknak. Nem tudom, mit tegyek, remélem, a kormány segíteni fog" - panaszolta az apa, aki átszámítva alig 1100 forintnyi összeget keres naponta.

Az eset világszerte nagy sajtóvisszhangot kapott, így talán van remény arra, hogy akár a kormánynak, akár a magánfelajánlásoknak köszönhetően a kisbabát sikerül még időben megműteni, hogy makacs élni akarása meghozza az eredményét.

FIGYELEM, A VIDEÓ MEGRÁZÓ KÉPEKET TARTALMAZ!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.