Véletlenül feküdt rá az okostelefonra

A kutya hívta fel a segélyközpontot

A segélyhívó központ diszpécsere el sem tudta képzelni, mi történhetett, amikor a bejövő hívást fogadva csak furcsa zihálást és egyéb érdekes hangokat hallott. A helyzet gyorsan tisztázódott.

2014.03.28 07:44ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

A nebraskai seriff hivatalába futott be az a hívás, amit a 911-es segélyhívó szám tárcsázásával indított a hívó fél, az ügyeletes azonban csak furcsa zihálást hallott, és olyan hangot, mintha kaparászás lett volna. A központos el sem tudta képzelni, miféle szörnyűség történhetett, ám néhány másodperccel később fény derült a nagy titokra, és szerencsére a helyzet korántsem volt olyan tragikus, mint azt a hangokból következtetni lehetett.

A segélyhívót ugyanis egy csöpp, mindössze 2 kilós japán chin tárcsázta, amikor odakucorodott a gazdája mellé a kanapéra, a mancsát pedig valahogy úgy sikerült rátennie az okostelefonra, hogy az rögtön a 911-et tárcsázta. Gazdája, Melissa Acosta arra figyelt fel, hogy a készülék felől hangok jönnek, a diszpécser akkor már sokadjára kérdezte meg a "vészhelyzet" pontos címét. A félreértést gyorsan sikerült tisztázni, bár mint Melissa mondta, "kissé kínos" helyzetbe keveredett Sophie miatt.

Kapcsolódó írások:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.