Két év után perelnék az énekesnőt

16,6 millió dollárt ér M.I.A. középső ujja

Két évvel az emlékezetes baki után döntöttek úgy az amerikafutball-liga vezetői, hogy kártérítést követelnek az extravagáns M.I.A-től, aki a 2012-es Super Bowl félidejének szünetében bemutatott a középső ujjával.

2014.03.19 10:53ma.hu / MTI


A világ már szinte el is felejtette a két évvel ezelőtti botrányt, az NFL (amerikaifutball-liga) azonban nemcsak hogy nem felejt, de még kevésbé hajlandó a megbocsátásra, amiért 2012. február 5-én a Super Bowl félidejének szünetében M.I.A egy határozott mozdulattal emelte a középső ujját a közönség felé. Az extravagáns énekesnő Madonnával és Nicki Minaj-zsal lépett színpadra az Indianapolisban rendezett nagydöntőn, és minden óvintézkedés ellenére sem sikerült a tévéközvetítésből sem kiszűrni az obszcén mozdulatot.

Az élő show és a közvetített adás között 2004 óta alkalmaznak néhány másodpercnyi időeltolást, azóta, hogy ugyancsak a nagydöntő szünetében okozott óriási botrányt Janet Jackson, akinek énekestársa, Justin Timberlake tépte le a ruháját - előre eltervezetten, ám a szervezőkkel nem egyeztetett koreográfia szerint -, és kivillantotta a csillaggal díszített mellbimbóját. Épp az efféle váratlan események miatt vezették be a csúsztatást a közvetítésekben, de M.I.A esetében úgy alakult, hogy még így sem tudták korrigálni a beintését.

Az NFL már korábban pert indított a most 38 éves énekesnő ellen, de a korábbi 1,6 millió dolláros kártérítést felülbírálva most úgy döntöttek, 15 millió dollárral megtoldják a követelést. M.I.A szóvivője egyelőre nem kommentálta a hírt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.