Öt tűzoltó is megsérült a méhek támadásában

75 ezer gyilkos méh támadt az asszonyra

Egy 75 ezer egyedből álló gyilkos méhraj támadt rá egy idős asszonyra egy lakóparkban, a szakemberek szerint ehhez mindössze annyi kellett, hogy a nő tudtán kívül 80 méterre megközelítette a fészküket.

2014.03.10 12:30ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Gyilkos méhek támadtak egy 71 éves asszonyra a kaliforniai Palm Desert egyik lakóparkjában, a meg nem nevezett nőt a hírek szerint legalább 1000 méhcsípés érte, most kórházban kezelik a sérüléseit. A 75 ezer egyedből álló raj a szakemberek szerint egy kábelszekrényben telepedhetett meg, támadásukat pedig az váltotta ki, hogy a nő tudtán kívül 80 méternél közelebb került hozzájuk. A hibrid méhek jellemzően csak akkor támadnak, ha fenyegetve érzik magukat, de olyankor egy ekkora kolónia életveszélyes lehet.

A helyi KCBS tévécsatorna beszámolója szerint a nő hiába menekült az autójába, a méhek még oda is utánamentek és össze-vissza csípték őt. A mentésére és a méhek elpusztítására érkező tűzoltók közül öten szintén megsérültek a gyilkos rovarok támadásában, közülük hármat kórházba kellett vinni. "Néha igazán nem kell hozzá sok, hogy ezek a gazfickók méregbe guruljanak" - magyarázta Lance Davis, a méhek hatástalanítására szakosodott cég vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.