Új applikációt fejlesztettek ki az okostelefonokra

Ébredjen szalonnaillatra - de vigyázat: a mobilból jön!

Képzelje el, milyen lenne minden reggel úgy ébredni, hogy már hallja az ínycsiklandó szalonna sercegését, és az orrát is bizsergeti a finom illat... - csak az zavar be a képbe, hogy mindez a telefonból jön.

2014.03.07 14:29ma.hu

Talán csak a vegákat és a vegánokat nem csábítja egy olyan ébredés gondolata, amikor frissen sülő bacon illata kúszik be az orrunkba, és nemcsak az illatát érezzük, de halljuk is a pirosló szalonnaszeletek sercegését. Képzelje csak el, ugye már a gondolatra is összefut a nyál a szájában?

Nos, ezek után igazán kiábrándító lehet, hogy valójában se szalonna, se tükörtojás, sőt, még a kávét se hozza senki az ágyunkba: a sültszalonna-illatú ébresztő igazából a mobiltelefonunkból jön. Mégpedig egy speciális alkalmazásnak köszönhetően, igaz, egyelőre csak az iPhone-okban érhető el a bacon app. A szoftvert és a telefonhoz a fejhallgató-porton csatlakoztatható kis eszközt egy madisoni székhelyű, a bacon fejlődéséért dolgozó intézet felkérésére fejlesztette ki Oscar Mayer.

A sercegést a mobil hangszórójából hallhatjuk, míg az illat a készülékhez csatlakoztatott mini aromakapszula segítségével csigázza fel az érzékszerveinket. A készüléket azonban egyelőre hiába is keresnék boltokban: csak interneten lehet megrendelni, de ott sem árt sietni: csütörtökön kezdte értékesíteni a cég, és első körben mindössze 4700 darabot dobnak piacra.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.