A tanárok is rettegnek az igazgatói szigortól

Rendőrt hívott az igazgató: nem akartak mosolyogni a diákok

Komolyan veszi a feladatát az általnos iskola igazgatónője, nem véletlenül retteg tőle minden diák, de még a tanárok sem bírják mindig elviselni a határozottságát. Most rendőrt hívott a komor gyerekek ellen.

2014.03.05 08:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Nincsenek túl nagy bizalommal az észak-walesi Anglesey általános iskolájának igazgatónője iránt sem a diákok, sem a tanárok - utóbbiak még bizalmatlansági indítványt is benyújtottak ellene, de egyelőre folyamatban van az ügy elbírálása. Az viszont biztos, hogy Ann Hughes nemrégiben rendőrt hívott, mert megtudta, hogy néhány diák lázadást tervezett az iskolai fotózásra: a gyerekek elhatározták, hogy nem fognak mosolyogni a képeken! Az égbekiáltó gaztett megelőzésére kérte a hatósági jelenlétet - derült ki az igazgatónő ellen indított fegyelmi eljárás során.

Hughes ellen egyébként igen gazdag bűnlajstromot állítottak össze a beosztottjai - tudta meg a Daily Mirror. A diákokat rettegésben tartotta, rendszeresen kiabált az osztályteremben, nem riadt vissza a diákok vulgáris szidalmazásától sem, és a tanárok szerint nem egy esetben ok nélkül bírálta a gyerekek vélt hibáit. Egy tanuló végignézte, amint Hughes darabokra tépte a dolgozatát, csak mert a diák rosszul írta le a középső nevét. A bizottsági meghallgatáson felidézték azt az esetet is, amikor 2011 májusában az iskola működése kis híján válságba került: ekkor egyszerre hat tanár jelentett beteget, így lázadtak az igazgatónő ellen.

A személyzet több tagja szerint az iskolát a félelem légköre hatotta át, mielőtt 2011 júliusában felfüggesztették az igazgatónőt, később pedig eltávolították a pozíciójából, de ügye csak most került abba a szakaszba, hogy tételesen vizsgálják a felelősségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.