Reformokat sürget a drámai vezető

"Nincs elég meleg szereplő a tévében" - bemelegedhet a BBC

Több homoszexualitást szeretne látni a brit közszolgálati csatornán a dráma szekció vezetője, Ben Stephenson, aki maga is meleg. Úgy érzi, még mindig kevés teret kap a másság.

2014.03.04 08:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

A BBC drámai vezetője arra szólította fel az írókat, hogy több olyan sztorit találjanak ki, amely melegekről, az ő életükről és konfliktusaikról szól. A brit közszolgálati televízió hétfőn jelentette be az új terveit, és ebben szerepel többek közt az is, hogy a jövőben sokkal változatosabb képet kell adni a társadalomról, Ben Stephenson szerint pedig ez azt is magában foglalja, hogy a szerinte aránytalanul kevéssé képviselt melegek is több teret kapjanak. "Még mindig hosszú út áll előttünk" - fogalmazott a sokszínűség bemutatásáért küzdő vezető, aki egyébként maga is homoszexuális.

Stephensont 2008-ban nevezték ki a drámaszekció élére. Felvetése alighanem nagy vihart fog kavarni, mert az Eastenders című sorozat nemrégiben bemutatott egyik epizódjában heves reakciókat váltott ki, amikor az egyik szereplő bevallotta az apjának, hogy meleg. Bár a homoszexuálisok és támogatóik üdvözlik a BBC nyitottságát, több szülő felháborodott szavakkal fejezte ki nemtetszését a közösségi fórumokon és élesen bírálták mind a melegek létezését, mind a bemutatásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.