New York közepén szült meg az anyuka

"Istenem, itt a baba!": az utcán jött a világra a kislány

Még a taxit sem volt ideje megvárni az új jövevénynek, annyira sietett a világra jönni, édesanyja így szó szerint New York utcáján, a ház portására támaszkodva a járdán szülte meg a kislányt.

2014.02.26 11:29MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

A járókelők segítségével az utcán, lakása előtt hozta világra kislányát egy New York-i anya, mert a baba "a taxit sem tudta megvárni". A 39 éves, kétgyermekes Polly McCourtnak hétfő délután lakásából az utcára indult. Az előcsarnokban érezte, hogy elfolyt a magzatvize, a társasház portása azonnal hívta a taxit. A járdára lépve döbbent rá, hogy nem lesz ideje megvárni a kocsit. Kislánya, Ila Isabelle a járdán született meg, délután 4 óra körül - tudósított a New York Daily News online kiadása.

Az anya a portás lábára támaszkodott, miközben a baba kibújt. Több járókelő is a segítségükre sietett, míg a mentő és a rendőrség nem ért oda időben - mesélte egy szemtanú az esetet a Fox 5 tévécsatornán. Mint elmondta, hallotta, hogy az anya annyit mondott: "Istenem, itt a baba!", és már látta is, amint a csecsemő feje kibújik. A járókelők kérés nélkül odaadták a sáljukat, pulóverüket, hogy abba bugyolálják a kisbabát.

A nő férje már csak arra ért haza, hogy a házuk előtt egy negyven-ötven fős csődület áll, közepén a felesége és újszülött kislánya. A szülészet szóvivője közölte: az anya és a gyermek is jól vannak, szerdán térnek haza. A baba  az egyik járókelő után kapta az Isabelle nevet, aki a kabátját is levetette és odaadta az anyának. Telefonszámát a nagy sietségben elvesztették, az újságokon keresztül szeretnék neki megköszönni a segítséget és visszaadni a kabátot - mondta el az anya a kórházi ágyon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.