A csiliszósz lehetett a hibás?

"Jó étvágyat" - lábat mosott a gyorsétterem konyhájában

Sokkolta az étterembe betérő vendéget, és gyorsan videóra is vette, amint az egyik alkalmazott épp a lábát mosta a konyha egyik mosogatójában. A gyorsétterem vezetője magyarázkodik.

2014.02.24 07:29ma.hu

Elfordultak a vendégek egy birminghami gyorsétteremtől, miután kikerült a világhálóra egy videó az épp lábat mosó alkalmazottról. Az egyik vendég véletlenül szúrta ki, amint a dolgozó a konyhai részen a mosogatóban mossa a lábát, csak centikre attól a helytől, ahol közben a hamburgerek készülnek. "Sajnálom, de ezt az aljasságot mindenképp meg kell osztanom a nyilvánosság előtt. A telefonommal vettem videóra, a Collage Road-i Dixy Chickenben. Kérem, legyenek óvatosak, hogy mit esznek" - kommentálta a felvételt a videó feltöltője.

Az étterem vezetése rendkívül gyorsan reagált a látottakra, és azt magyarázták, hogy valójában a higiéniai szabályokat semmiképp sem sértette meg az alkalmazott, az ételek nem voltak veszélyben. A felvételen látható férfi állítólag a tulajdonos egyik rokona volt, aki épp betért ebédelni, de papucsban volt és a csiliszósz a lábára ömlött, ezért engedték meg neki, hogy a látogatók elől elzárt részre menjen és megmossa a lábát. "Nyilvánvaló, hogy nem akart egész nap ilyen lábbal sétálni" - magyarázkodott az étterem egyik dolgozója a Birmingham Mail című lap kérdésére.

Fotó: YouTube

Mint mondta, a konyjában a három mosogatóból kettőt kizárólag az élelmiszerek tisztítására használnak, csak a harmadik az, amiben engedélyezett a kézmosás, és csak ez az egy lehetőség volt a férfi számára is, hogy a lábát a kézmosó mosogatóban mossa meg. Arra nem sikerült választ kapni, hogy ha valóban vendég volt az illető, akkor miért nem a vendégeknek fenntartott mosdóba ment a lábát megtisztítani.

"Muszlimok vagyunk, és nagyon szigorú élelmiszer-higiéniai előírásokat követünk. Már évek óta a lehetséges ötből négy csillagot kapunk a városi tanács élelmiszer-ellenőrzési értékelésén" - tette hozzá Mohammed Azeem, hangsúlyozva, hogy a férfinek a lába nem ért hozzá, de még csak a közelében sem volt a nyers, főzéshez előkészített csirkehúshoz. A vendégeket azonban ez aligha vigasztalja meg, szinte kivétel nélkül mindenki azt írta, hogy eddig szeretett ott ebédelni, de soha többé be nem teszi a lábát abba a gyorsétterembe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.