Hiányolja az elnök a Twitterről Busht

Beszólt Clinton az utódjának: "43-as, hol vagy?"

Hétfőn ünnepelték az Egyesült Államokban az elnökök napját, amelynek alkalmából a legtöbb még élő elnök az interneten köszöntötte egymást, Clinton viszont piszkálni kezdte Busht, amiért neki nincs Twitter-fiókja.

2014.02.18 11:33MTI

Hiányolja a Twitterről Fehér házbeli utódát Bill Clinton, aki az elnökök napja alkalmából a közösségi portálon közzétett üzenetében piszkálta George W. Busht, amiért nincs fiókja a mikroblog-oldalon. Az Egyesült Államokban hétfőn ünnepelték az elnökök napját, amelyről Bill Clinton megemlékezett a közösségi hálón. Bejegyzésében üdvözölte a még élő elnököket, az ifjabb Busht azonban nem tudta köszönteni, mert ő nincs fent a népszerű közösségi portálon.

Clinton szóvá is tette ezt, bejegyzésében csak 43-asként megszólítva utódát feltette a kérdést: "Hogyhogy nincs jelen a Twitteren?". Bush volt a 43. az amerikai vezetők sorában. Míg George W. Bush valóban nem rendelkezik Twitter-fiókkal, felesége, Laura és édesapja, a 89 éves idősebb Bush, az USA 41. elnöke jelen van a portálon.

Üdvözlő üzenetében Clinton röviden, mindössze a "sorszámát", a 39-est említve megemlékezett az oldalról ugyancsak hiányzó, szintén 89 éves Jimmy Carterről is. A Ronald Reagan utáni elnökök - a fiatalabb Busht kivéve - mind rendelkeznek Twitter-fiókkal.

Az Egyesült Államokban minden év február harmadik hétfőjén tartják az elnökök napját. Az ünnepet - amely eredetileg a George Washingtonról való megemlékezés volt az ország első elnökének február 22-i születésnapja alkalmából - 1876-ban foglalták törvénybe a főváros kormányhivatalaira kiterjedően, 1885-ben pedig valamennyi szövetségi hivatalra kiterjesztették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.