Ellopták a halott férfi maradványait

"Csak vissza akarom kapni a férjem hamvait" - azt hitték, érték van a dobozban

Noha számos értékes felszerelésnek is lába kélt, amikor betörők hatoltak be az özvegyasszony lakásába, ő csupán egyvalamit szeretne visszakapni: a dobozban őrizgetett hamvakat, ami a férje után maradt.

2014.02.14 16:09ma.hu

Az asszony a rákos betegek mellett töltötte önkéntesként a délutánt január 31-én, amikor az üres otthonába ismeretlenek törtek be és elvitték néhai férje fegyvereit, pár apróbb elektronikai eszközt, és azt, ami pénzben kifejezve teljesen értéktelen, Patricia Piquet-nek viszont mindennél többet jelent: egy fából készült dobozkát, benne férje, Richard hamvaival. A floridai Altamonte Springsben élő nő azóta vigasztalhatatlan, és csak azért könyörög a tolvajnak, hogy a hamvakat juttassa vissza hozzá valamilyen módon - számolt be a News13 című online lap.

"Nyolc és fél hónapja veszítettem el a férjem, és már az is épp elég nehéz volt. Rákban halt meg, most pedig másodszorra is elveszítettem őt" - panaszolta. Mint mondja, 43 évig éltek házasságban, és a férfi épp az utolsó évfordulójuk utáni napon halt meg. Patricia egy vitorláshal és egy delfin közt tartotta a fadobozt, mert férje rajongott a mélytengeri halászatért. Most meggyőződése, hogy a tolvaj - vagy tolvajok - nem is vette észre, hogy a fadobozban értéktárgyak helyett csupán egy ember maradéka található.

"Nem tudok megbirkózni a doboz elvesztésével. Elfogadtam a tényt, hogy rákos, bár az is elég nehéz volt, 14 hónapon keresztül küzdött vele - de tudtam, hogy ez fog történni. Ezúttal azonban nem tudtam, hogy újra elmegy. Most ürességet érzek belül" - fogalmazott a gyászoló özvegy. A nyomozók az első két hétben minden lehetséges nyomot megvizsgáltak, de végül be kellett ismerniük, hogy nincs több ötletük, ezért fordultak a helyi sajtóhoz, hátha az asszony által felajánlott jutalom és az érzelmes történet segíthet visszakapni a férje hamvait.

"Ennek senki más számára nincs értéke, csak a családtagoknak. Csak ennyit szeretnék visszakérni. Semmi más nem érdekel, amit elvittek" - könyörgött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.