"Ide ne járjanak őrültek és buzik!"

Visszanyalt a fagyi: melegbárként reklámozták a homofób éttermet

Sajátos módon vágtak vissza a melegektől szinte betegesen irtózó étteremtulajdonos nyilatkozatára az érintettek: elkezdték az interneten úgy reklámozni az éttermet, mint egy igazi melegbarát helyet.

2014.02.10 07:29ma.hu

Visszafelé sült el a homofób étteremtulajdonos nyilatkozata, aki egy hírműsorban fakadt ki a melegek ellen: a homoszexuálisok és az őket támogató közösség az interneten úgy értékelte a helyet, mint a melegek egyik legnépszerűbb éttermét. Az oklahomai Enidben működő Gary's Chicaros nevű étterem üzemeltetője, Gary James kijelentette, hogy véleménye szerint semmi keresnivalója nincs az éttermében a melegeknek vagy az őrülteknek. "Tényleg nem akarok errefelé buzikat. Aki a saját testét veszélyezteti, az bármi másra is veszélyes" - jelentette ki a KFOR-TV című helyi hírcsatornának.

Fotó: freedigitalphotos.net

Az étteremtulajdonos szavai mély felháborodást váltottak ki a városban, ám tüntetés helyett sajátos módon keltek ki a homofób nyilatkozat ellen az érintettek és támogatóik. Az étterem Facebook-oldalán egymás után jelentek meg olyan vélemények, miszerint a 44 éve működő hely valójában egy melegbár, amelynek a tulajdonosa maga is nagy rajongója a homoszexuálisoknak, és imádja többek közt a fojtóláncot, valamint nap mint nap rózsaszín mellbimbó-bojtot visel. Volt olyan hozzászóló, aki azzal "reklámozta" az éttermet, hogy élő szexshow-t is láthatnak a betérők Gary éttermében.

A tulajdonos nyilatkozata nemcsak a melegeknél csapta ki a biztosítékot: a helyiek szerint James megtagadja a kiszolgálást az afro-amerikaiak, a spanyolok, a muzulmánok számára, de hiába is térnének be pár jó falatra a mozgássérültek és a szociálisan hátrányos helyzetű emberek is. Egy helyi újságnak ugyanis korábban azt mondta: "Ha rasszistának számít az, aki nem szereti a terméketlen szemetet, akkor igen, az vagyok. Ide értem a fehéreket, a feketéket, a barnákat vagy a sárgákat is. Nem szeretem a haszontalan embereket."

A férfi egyébként elindult a képviselői címért a héten megrendezésre kerülő helyi választáson, és állítólag "jó eséllyel" győzni is fog - számolt be a Daily Mirror című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.