14 év börtönre ítélték a hazug férfit

Gyógyszernek hazudta az abortusztablettát, elvetélt a barátnője

Nem akart még apa lenni, de barátnője hallani sem akart az abortuszról, ezért ördögi tervet eszelt ki egy floridai férfi: abortusztablettát adott a nőnek, amitől az elvetélt. A nő úgy tudta, antibiotikumot hozott neki a párja egy fertőzés miatt.

2014.01.28 16:57ma.hu

Négy hónap híján 14 év börtönre ítélte a floridai Tampa bírósága John Andrew Weldent, aki tavaly becsapta a barátnőjét és tudtán kívül abortuszra kényszerítette őt. A 29 éves férfi már hét hónapja járt a két évvel fiatalabb Remee Jo Lee-vel, amikor a nő bejelentette, hogy terhes lett. A váratlan hír azonban nem kovácsolta még jobban össze a párt, sőt, épp ellenkezőleg: miközben Lee szinte repdesett a hírtől, hogy anya lesz, a sportorvosi diplomája előtt álló Welden arra akarta rávenni a kismamát, hogy vetesse el a magzatot.

A hír bejelentésének másnapján Welden szülészként dolgozó apja is megvizsgálta Lee-t, és megerősítette, hogy a lány valóban babát vár. A vizsgálatnál jelen volt a leendő apuka is, és látta, hogy vért vettek Lee-től. A következő napon - ami épp nagypéntekre esett - Welden azzal állított be Remee-hez, hogy elkészült a vérvizsgálat eredménye, és valamilyen bakteriális fertőzést találtak benne, ezért hozott egy antibiotikumot, ami a magzatot védi.

Fotó: freedigitalphotos.net

Csakhogy a fiolában nem az volt, ami kívülről rá volt írva, hanem a férfi abortusztablettákra cserélte ki a gyógyszert. Pár napra rá, húsvét hétfőn Lee rosszul lett és vérezni kezdett. Amikor kórházba került, az orvosok egyértelműen megállapították, hogy milyen szer került a szervezetébe és hogy az okozta a vetélést. Amikor Welden bement meglátogatni, elismerte, hogy ő adta neki a tablettákat. Barátnője rájött, hogy épp a gyenge pontját használta ki a férfi: tudta, hogy mindent megtenne, hogy megtartsa a babát, így biztos volt benne, hogy be fogja szedni az általa vitt gyógyszereket is.

Welden bevallotta, hogy a tablettákról még azokat a betűket is lekaparta, amelyekről a nő felismerhette volna, hogy nem antibiotikumot kap. Ahogy az kitalálható, Lee nem maradt a barátnője, ellenben feljelentette a férfit az abortuszra kényszerítés miatt. "Mindenkinek óriási lelki fájdalmat okoztam. Amit tettem, életem hátralévő részében minden nap velem lesz" - mondta a tárgyalásán az utolsó szó jogán Welden, aki legkorábban három év után helyezhető feltételes szabadlábra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.