Elhunyt férje ápolási díját kérték a nőtől

Lehúzta a vécén a lottónyereményét, hogy ne kelljen másnak adnia belőle

Eljátszott már valaha a gondolattal, mit tenne, ha megnyerné a lottó fődíját? A pénzzel sok mindent lehet kezdeni, de keveseknek jutna eszébe az, amit egy német nő tett mérgében.

2014.01.27 12:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Nagyon sokan és nagyon sokszor elábrándoztak már arról, mire költenék azt a pénzt, amit egy telitalálatos szelvény birtokosaként megnyernének, de valószínűleg senkinek nem jutott még eszébe olyat tenni - és az eddigi nyertesek sem csináltak ehhez hasonlót -, mint amit a német Angela Maier tett. A 63 éves német, esseni nő nem utazott el világkörüli útra, nem vett magának luxusotthont, de még az adósságait sem fizette ki a 400 ezer eurós (122,5 millió forint) nyereményéből, épp ellenkezőleg: az egészet lehúzta a vécén. Persze csak miután miszlikbe tépte az összes bankót.

Amikor Maier asszony megtudta, hogy mekkora szerencséje volt, az első pár napban madarat lehetett volna fogatni vele. Ám nem kellett sok időnek eltelnie, hogy megérkezzen egy levél abból az ápolási otthonból, ahol korábban férjét kezelték a halála előtti utolsó hetekben. Mint kiderült, az otthon tudomást szerzett az özvegyasszonyt ért váratlan szerencséről, és bejelentették igényüket a pénz egy részére, mondván, a férfi kezelése sok költséggel járt.

A nő mérgében öt üveg pezsgőt küldött le a torkán, közben egyre dühösebb lett, ahogy újra meg újra elolvasta a levelet, végül az alkohol tanácsára hallgatva fogta a már felvett pénzt, módszeresen apró cafatokra tépkedte és az egészet beleszórta a vécébe. Ahelyett tehát, hogy lemondott volna egy részéről, úgy döntött, hogy ha nem lehet az összes pénz az övé, akkor senki más se kapjon belőle. Az eset utóbb a bíróságra került, és bár Maier asszony ott is elmondta, mit tett részegen, a bizonyítási eljárás meglehetősen nehézkes lenne. Ezért aztán egyezséget kötött az ápolási központtal, és összesen 4000 eurót fizet kompenzációként - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.