Ukrajnának címezve

Megtámadták Ferenc pápa békegalambjait

Varjú és sirály támadta meg azt a két fehér békegalambot, amelyet vasárnap Ferenc pápa mellett álló kisgyermekek engedtek el a Vatikán apostoli palotájának egyik ablakából. Az eseményt több tízezren nézték megdöbbenve.

2014.01.26 17:11MTI
http://www.huffingtonpost.com/

Több tízezer ember nézte végig, ahogy egy sirály és egy hatalmas fekete varjú lecsapott a fehér galambokra. Az egyik madár elvesztette néhány tollát, amikor kiszabadította magát a sirály karmai közül, a másikat összecsipkedte a varjú.

Ferenc pápa vasárnapi beszédében elmondta, hogy Ukrajnáért, és különösen azokért mond imát, akik az elmúlt napokban vesztették életüket az erőszakos kijevi összecsapásokban. A Vatikán feje azt kérte, hogy "a béke szelleme és a közjó keresése" hassa át a kelet-európai országot.

A hetek óta tartó kormányellenes tiltakozások az utóbbi napokban a tüntetők és a rendőri erők közötti erőszakos összecsapásokká szélesedtek Ukrajnában. Az összetűzésekben többen életüket vesztették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.