Ausztráliában

Fürdőző gyerekekre támadt a krokodil

A megsebesített fiú orvosi ellátásban részesült, eltűnt társa után pedig csónakokról és a partról indított keresőakciót a mentőszolgálat.

2014.01.26 13:51MTI

Egy 12 éves fiút megharapott a karján, egy hasonló korú másikat pedig vélhetően magával ragadott egy krokodil az észak-ausztráliai Kakadu Nemzeti Parkban vasárnap délután.

A megtámadott gyerekek több társukkal együtt egy tóban fürödtek a Darwintól délkeletre fekvő, turisták által kedvelt nemzeti parkban, amikor a hüllő rájuk támadt. A megsebesített fiú orvosi ellátásban részesült, eltűnt társa után pedig csónakokról és a partról indított keresőakciót a mentőszolgálat.

A krokodilok nagyon elszaporodtak Ausztrália északi trópusi vidékein 1971 óta, amikor szövetségi védelem alá helyezték őket. A legsűrűbb az állomány a Northern Territory nevű szövetségi területen, ahol a Kakadu Nemzeti Park is fekszik.

Tavaly nyáron egy 26 éves férfit ölt meg egy majdnem ötméteres krokodil a Darwintól délkeletre található Mary-folyóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.