Fogalma sem volt róla, hogy terhes

Begörcsölt a hasa, aztán megszült az apáca

Azt mondja, nem is sejtette, hogy teherbe esett, ezért igencsak meglepődött az apáca, amikor a súlyos alhasi görcsei miatt kórházba rohant és nem sokkal később egy kisfiút hozott a világra.

2014.01.20 08:52ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Súlyos alhasi görcsök kínozták az olasz Rieti város zárdájában élő apácát, és amikor sehogy sem akartak múlni a fájdalmai, nem volt mit tenni, kórházba ment kivizsgálásra. Amikor az orvosok megnézték, ő nem akarta elhinni, amit hall, de néhány óra múlva a világra hozta a kisfiát, így már semmi kétség sem volt afelől, hogy Krisztus menyasszonyát bizony bgy megszállta a Szentlélek, vagy - ami valószínűbb - titokban huncutkodott az egyik pappal.

A 31 éves, eredetileg El Salvadorból származó apáca azt állította, hogy egy pillanatig sem merült fel benne a terhesség lehetősége, ám arról sem beszélt, hogy hogyan történhetett meg vele ez az apácakörökben igencsak nagy szégyen. De azért megpróbált szépíteni a dolgon, a kisfiút a pápa után Ferencnek nevezte el, így tisztelegve a katolikus egyház nagysága előtt. A név amúgy is nagy népszerűségnek örvend Olaszországban, pápától függetlenül is, Assisi Szent Ferencet a nemzet védőszentjének tartják.

A város lakói máris adománygyűjtésbe kezdtek, hogy pénzt és ruházatot tudjanak adni az anyának és fiának, ezzel egyidőben Simone Petrangeli polgármester arra szólította fel az embereket, hogy tartsák tiszteletben a kismama magánéletét. A nő a történtek után aligha folytathatja életét a zárdában, ahol ugyancsak nagy meglepetést okozott a hír.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.