Részlegesen lebénult a 11 hetes baba

Úgy megrázta a csecsemőt, hogy agysérülést szenvedett

Ismétlődő rohamok gyötrik és félig lebénult az a 11 hetes csecsemő, akit anyja annyira megrángatott, hogy a baba agysérülést szenvedett. A nőt előzetes letartóztatásba helyezték.

2014.01.08 16:18ma.hu
Fotó: Brevard Megyei Seriffhivatal

Gyermekbántalmazás miatt rács mögé csuktak egy floridai nőt, miután 11 hetes kisbabáját olyan brutálisan megrángatta, hogy a gyermek agykárosodást szenvedett. A kisbabát a 19 éves Victoria Constance Bennett és férje vitte a Cape Canaveral-i gyermekkórházba múlt pénteken, amikor a gyermek már nem reagált semmire. A gyermeket az elsődleges vizsgálatok után azonnal átszállították egy orlandói gyermekkórházba, ahol beigazolódott az első gyanú: a kicsi traumás agysérüléseket szenvedett, ami miatt rohamok gyötrik és részlegesen lebénult. Az orvosok a sérülések alapján egyértelműnek találták, hogy a diagnózis az úgynevezett "megrázott gyermek szindróma".

Az ilyen típusú bántalmazás jellemzően 0-3 év közötti babák esetében fordul elő, kontrolljukat vesztett szülők vagy babaőrzők rángatják meg annyira a kicsiket, hogy akár agyvérzés és gerincsérülés is kialakulhat, miközben az elkövetők szinte észre sem veszik, milyen sérülékeny a kezükben tartott csöppség. Átlagosan minden 5. gyermek belehal az elszenvedett traumába, a többieknél pedig majdnem mindig maradandó károsodás alakul ki.

A most kórházba került csecsemőnél az orvosok szerint a bántalmazás nem egyszeri eset volt, a seriffhivatal tájékoztatása szerint a fiatal anya minden alkalommal rázással reagált arra, ha a baba nem akart enni vagy nem hagyta abba a sírást.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.