Tűz az állatkertben

Bent égett a tűzben egy komodói sárkány

Hat hüllő, közöttük egy ritkaságnak számító komodói sárkánygyík pusztult el hétfőn abban a tűzben, amely San Antonio állatkertjének hüllőházában tört ki.

2013.12.16 19:53MTI

Az állatkert dolgozóinak ki kellett menekíteniük a mérges kígyókat és más hüllőket a Komodo Házból - amelyben mintegy 100 kígyót, gyíkot és más állatfajt őriznek -, miután egy rövidzárlat miatt felcsaptak a lángok az épületben.

"Nagy kihívás volt ez a tűzoltóknak" - mondta Deborah Foster, a San Antonió-i tűzoltók szóvivője.

A tűzoltók megpróbálták a lehető legkevesebb vizet felhasználni, hogy az állatok ne fulladjanak meg.

A másfél méter hosszú nőstény komodói sárkány, az állatkert fő nevezetessége, feltehetően füstmérgezésben pusztult el - mondták az állatkerti vezetők.

A húsevő komodói varánusz a világ legnagyobb élő gyíkja. Az indonéziai Komodo szigetén őshonos, a hossza a 3 métert is elérheti.

Az állatkert szóvivője szerint hat-nyolc hónapba is beletelik, mire újra megnyithatják a hüllőházat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.