Kalocsa

Teljes elszigeteltségben tölti büntetését Szita Bence gyilkosa

Akkor lehet neki könnyebb, ha valakit mellé tesznek. De ahhoz kell még egy nő, akit tényleges életfogytiglanra ítélnek.

2013.12.15 11:36ma.hu
Fotó: MTI

A Vasárnapi Blikknek egy korábban az intézményben raboskodó, neve elhallgatását kérő elítélt elmondta: a Szita Bence (+11) meggyilkolásáért első fokon tényleges életfogytiglanra ítélt nő teljesen elszeparáltan él az ebédlő szintjén található zárkájában.

Úgy tudni, egyetlen öröme van, hogy egy hónapban egyszer vagy anyja, vagy valamelyik rokona meglátogatja.

- A sarokban lévő cella ajtaja mindig zárva van. Úgy intézték, hogy amikor kivitték valahová P. Erikát, nem találkozhatott senkivel. Ha mégis úgy alakult, rá sem nézhettünk - mondta a Vasárnapi Blikknek az egykori fogvatartott, aki azt is elárulta: a börtön falai között arról beszéltek, hogy alig látogatják a nőt, amióta bent van.

De meddig lehet ilyen elszigeteltségben ép elmével kibírni?

- Ez személyiségfüggő. Amennyiben bűntudata van, akkor kibírja, hiszen úgy gondolja, vezekelnie kell tettéért. Ha nincs, akkor később problémák lehetnek. Oda kell figyelni rá, mert az sem zárható ki, hogy kárt tesz magában. Akkor lesz neki könnyebb, ha valakit mellé tesznek. De ahhoz kell még egy nő, aki tényleges életfogytiglanra ítélnek - vélekedett a kriminálpszichológus, Bilkei Pál (69), aki szerint, ha közösségbe engednék az asszonyt, akkor azonnal bántalmaznák a rabok.

Ahogy arról korábban beszámolt a média, az asszony azért tervelte ki Szita Bence megölését, mert képtelen volt feldolgozni, hogy a kisfiú miatt ¬tönkrement a kapcsolata Bence nevelőapjával. Miután a kiskamaszt tavaly október 29-én Kaposvárra csalta, két bűntársával, Bogdán József (53) és Kertész József (41) vadállati brutalitással megkínozta, és élve elásta. P. Erika tagadta, hogy ő lett volna a gyilkosság felbujtója.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.