Elitta a konyhapénzt

Börtönbe zárták, mert senki sem rabolta ki

A mulatozás a haverokkal igen jól sikerült, a férfi csak akkor rémült meg, mikor rájött, valahogyan el kell számolnia barátnője előtt a hiányzó 150 fonttal. A rablás meséje jó ötletnek tűnt.

2013.12.11 13:43ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Vagy Christopher Kimberley túlságosan papucs, vagy a barátnője vehemensebb az átlagosnál, mindenesetre amikor a 24 éves angol fiatalembernek sikerült 150 fontot (54 ezer forint) eldorbézolnia, igencsak megijedt, hogy ezzel hogyan fog otthon elszámolni. Az alkohol látszólag jó tanácsadónak bizonyult, legalábbis elsőre, mert mire a férfi hazaért, már meg is született benne a Nagy Ötlet: azt mondta a barátnőjének, hogy a főnöke, akivel együtt indultak inni, ellopta a bankkártyáját és kényszerítette, hogy adja meg neki a PIN-kódot, így emelte le a készpénzt a számlájáról. Valójában a kérdéses összeget maga Kimberley vette fel egy bankautomatából még az ivás előtt.

A mese túl hitelesre sikerült, mert a barátnő azonnal felhívta a rendőrséget és az apja támogatásával ketten bejelentést tettek a rablásról. A lavina tovább duzzadt, amikor megjelentek a rendőrök és kikérdezték Kimberleyt. A vallomása után őrizetbe vették Jamie Coxot és 12 órán át egy szűk cellában tartották, noha ő mindvégig az ártatlanságát bizonygatta. Máig sem érti, hogyan juthatott eszébe Kimberleynek egy olyan sztori, amivel egy másik embert ártatlanul hozott különösen kínos helyzetbe - idézte őt a Daily Mirror című brit lap.

A hazugságra csak hónapokkal az április 25-i álrablás után derült fény, amikor nem részletezett okok következtében az "áldozat" beismerte, hogy semmiféle rablás nem történt, csak félt bevallani az igazat. Természetesen eljárást indítottak ellene, ahol bűnösnek vallotta magát és a rendőrség szándékos megtévesztése, valamint az időrablás és az anyagi károkozás miatt szabadságvesztésre ítélték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.