Kullancscsípés miatt halt meg a felesége

Segített az öngyilkosságban, aztán magát is megölte a férj

Egy kullancscsípés miatt kellett elveszítenie a feleségét, és képtelen volt nélküle élni, ezért fél évvel azután, hogy segített meghalni az imádott nőnek, magával is végzett a férj.

2013.12.04 13:39ma.hu

A kanapén fekve, kezében a felesége fényképével találtak rá John Mladenovich holttestére, aki fél évvel azután ölte meg magát, hogy elveszítette a szerelmét. Lisa Hole 44 éves volt, amikor sok évnyi szenvedés után úgy döntött, véget vet az életének. Az asszonyt 1997-ben egy séta közben csípte meg egy kullancs, és túl későn vette észre, hogy megfertőződött Lyme-kórral. Állapota nagyon gyorsan romlott, hamarosan már csak tolószékben volt képes közlekedni, és minden szempontból férje ápolására szorult. A férfi sosem panaszkodott emiatt, de Lisa egyre többször érezte úgy, hogy nincs értelme az életének.

A korábban szerkesztőként dolgozó nő 2009-ben egy újságnak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: "az életem évek óta elviselhetetlen, de sosem adtam fel a reményt". Bő három évvel később viszont mégis úgy döntött, hogy elég volt. Holttestét a mentők a kanapén találták meg, akik Mladenovich hívására érkeztek. Utóbb kiderült, hogy az asszony a telefonhívás előtt fél órával korábban halálos mennyiségű gyógyszert vett be, férje pedig mindvégig mellette volt, és csak akkor hívta az ügyeletet, amikor Lisa örökre elment.

"Meg akart halni, mert az életminősége már nem volt megfelelő a számára. Túladagolta magát" - magyarázta a férj a mentőknek, később pedig eljárás indult ellene gyilkosság vádjával. Bár felmentették, felesége elvesztését nem tudta kiheverni, képtelen volt nélküle élni. Fél évvel a tragédia után egy barátja értesítette a hatóságokat, mondván, már egy hete nem hallott semmit Johnról, lehet, hogy valami baj történt. Amikor megérkeztek az oxfordi otthonába, egy feljegyzést találtak az ajtójára tűzve: "a nappaliban vagyok, véget vetettem az életemnek".

Ott találták meg, ahol írta, összegömbölyödve a kanapén, kezében és körülötte a felesége három fotójával, búcsúlevelét pedig a számítógépén is és kinyomtatva a radiátor alatt is megtalálták. Halála előtt a rendőrség szerint mindent elrendezett, testében a boncolás ugyanazt a drogot, barbitualt találták meg, ami a felesége halálát is okozta - számolt be a Daily Mail.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.