Adósságait akarta megúszni a csaló

Megrendezte a saját halálát, aztán lebukott egy rablásban

Családja és barátai már rég meggyászolták a ketrecharcos férfit, aki egy autóbalesetben vesztette életét, ám kiderült, hogy a halálhír hamis volt, csak a tartozásai miatt terjesztette el a barátnője.

2013.11.27 11:01ma.hu
Fotó. Gladwin Megyei Börtön

Bűnösnek vallotta magát, ezért akár 40 év börtönre is ítélhetik a 26 éves Charles Rowant egy fegyveres rablás miatt, ám nem emiatt vált híressé az esete, efféle események minden napra jutnak világszerte. A michigani férfi azzal szerzett kétes világhírnevet magának, hogy a rablás időpontjában ő hivatalosan halott volt, valamivel korábban autóbalesetben hunyt el - legalábbis barátnője. Rosa Martinez ezt terjesztette el róla.

Hogy a hatóságokat hogyan sikerült átverni, arra az esetről beszámoló New York Times nem tért ki, de a férfi rokonai és barátai mind úgy tudták, Rowan már nincs az élők között. Egészen addig, míg be nem tört egy fegyverboltba, ahol egy kalapáccsal ütötte le az üzlet 75 éves tulajdonosát, majd nyolc kézifegyverrel menekült el. A betörést a barátnőjével és egy barátjával közösen hajtották végre, a rendőrség öt nappal később tartóztatta le a triót.

A várható büntetése legalább 17 és fél év, barátnője 5 év 10 hónap és 30 év közötti büntetésre készülhet. A férfi a gondosan megtervezett és elhíresztelt halálát azért találta ki, mert szabadulni akart egy 80 ezer dolláros kábítószerrel összefüggő adósságától.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.