Fél keréknyomra a szakadéktól

Nem tériszonyosoknak való vidék: ez a világ legszédítőbb útja?

Alapszabály: aki tériszonyos, az ne nagyon menjen hegytetőre. Az alábbi videón látható út azonban még az edzettebbek idegeit is megviselheti, már nézni is félelmetes, pedig a képernyő előtt nem zuhanhatunk le.

2013.11.22 17:30ma.hu

Van az úgy, hogy feljutni a hegyen a startpontig izgalmasabb és szédítőbb élmény, mint a hegymászás maga. Erre ékes bizonyíték Mick Fowler hegymászó videója, amit néhány napja osztott meg, amikor a Himalája magaslatait készült meghódítani. Az alaptáborig egy kisbusz vitte fel a csapatot, Fowler pedig az ablakon kihajolva végig videóra vette az utat, ami még így, egy széken ülve, a monitoron keresztül is ijesztő látvány.

Fotó: Mick Fowler

A hegyre ugyanis mindössze egy keskeny út vezet fel, ami néhol épp csak olyan széles, mint a kisbusz tengelytávja, és erős túlzás azt mondani, hogy helyenként kiszélesedik, mert azokon a helyeken is legfeljebb oldalazva fér el az ember a kocsi mellett - ahogy ez látszik is a felvételen. A legrémesebbé akkor válik az egész, ha az ember belegondol, hogy elég egyetlen kis lazulás a hegyoldal homokos szerkezetében, és a busz menthetetlenül a mélybe zuhan.

Szerencsére ilyesmi most nem történt, és vélhetően nem is először - és utoljára - ment fel így jármű a hegyre, de az biztos, hogy van némi igazság a sportoló Facebook-profilján közzétett videó egyik kommentjében: "ezt a rémisztő utat nem biztos, hogy ki lehet bírni egy-két kupica nélkül".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.