Az egyház "elavult nézeteket vall" a fiú szerint

Férjhez adta saját fiát a lelkész - kitagadhatja az egyház!

Saját fia részére celebrált meleg esküvőt egy amerikai protestáns lelkész, akit emiatt akár ki is rúghatnak hivatalából, mert megsértette a homoszexualistásra vonatkozó tilalmakat.

2013.11.18 14:15MTI

Hivatalvesztéssel sújthatnak Amerikában egy protestáns lelkészt, aki saját fiát házasította össze egy másik férfival, megsértve ezzel egyházának homoszexualitásra vonatkozó tanítását. Frank Schaefer 51 éves pennsylvaniai metodista lelkész ügyében a közeli napokban dönt egyházi bíróság.

A perben a lelkész mellett fog tanúskodni fia, a 29 éves Tim, aki szerint az egyház "elavult nézeteket vall" a melegek és az azonos neműek házassága kérdésében.

Az Egyesült Államok legjelentősebb történelmi protestáns felekezete, a metodista egyház elfogadja a meleg és leszbikus híveket, de elutasítja a homoszexualitás gyakorlását. Az AP szerint Schaefer lelkész elkerülhette volna a bíróság elé állítást, ha megígéri, hogy nem ad össze többé azonos nemű párokat, de ő erre nem volt hajlandó, mert négy gyermeke közül három a saját neméhez vonzódik.

A lelkész 2007-ben, Massachusetts államban adta papi áldását fia és egy másik férfi egybekelésére. Az eseményről előzetesen és utólag is tájékoztatta feletteseit, és nem is történt semmi egészen ez év áprilisáig, amikor - egy hónappal a metodistáknál szokásos hatéves elévülési idő lejárta előtt - gyülekezetének egy tagja panaszt nem tett ellene.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.