Hat hónapot kap a zaklatásért az amatőr színésznő

Rémálommá változtatta Alec Baldwin életét, fél évre bebörtönzik

Egy jóbarátja kérésére ült le vacsorázni egy feltörekvő színésznővel Alec Baldwin, hogy segítse pályafutása kezdeti lépéseit, ám hamarosan megbánta a nagylelkűséget: a nő zaklatni kezdte.

Alec Baldwin Cannes-ban, 2013-ban képgaléria

2013.11.15 07:46MTI

Hathónapos börtönbüntetésre ítélte csütörtökön egy New York-i bíróság azt a kanadai színésznőt, akit Alec Baldwin jelentett fel zaklatásért. A 41 éves Genevieve Sabourin - aki a bíróság munkájának akadályozása miatt a tárgyalás során már kapott egy harminc napos elzárást - csütörtökön az ítélethirdetés után kijelentette, hogy semmi rosszat nem tett, és ártatlan. "Éppen most követ el hibát" - mondta Robert Mandelbaum bírónak.

A tárgyaláson Baldwin arról tanúskodott, hogy a színésznő "horrorfilmmé változtatta az ő és családja életét" azután, hogy egyszer együtt vacsoráztak. Sabourin kéretlen telefonhívásokkal és e-mailekkel ostromolta őt, megjelent az otthonánál, és olyan nyilvános eseményeken, ahol ő is ott volt.

Alec Baldwin és felesége (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre)

A nő ügyvédje védőbeszédében azzal érvelt, hogy a luxushotelben elfogyasztott közös vacsora és mesébe illő randevú után csoda-e, ha Sabourin többre gondolt egy egyéjszakás együttlétnél. A színésznő arra hivatkozott, hogy nem zaklatni akarta Baldwint, csak magyarázatot akart kérni, hogy miért fordult el tőle. "Azért, mert híres és gazdag, még nem teheti meg, hogy kihasználja a nőket, aztán a szemétbe dobja őket" - mondta.

Mandelbaum bíró az ítélet indoklásában leszögezte, hogy Sabourin folyamatosan és egyre kíméletlenebbül zaklatta Baldwint, és feleségét, Hilaria Thomast is terrorizálta. A tárgyalás során kiderült, hogy Baldwin és a Sabourin még 2000-ben ismerte meg egymást egy forgatáson. A közös vacsorára tíz évvel később került sor New Yorkban, miután egy producer megkérte a színészt, hogy próbáljon segíteni a színésznőnek, aki szeretne előbbre jutni a pályáján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.