Egyedül ment a ketrecbe a dolgozó

Halálra marcangolta a puma a gondozót

A szabályzat egyértelműen rendelkezik arról, hogy a vadakat mindig legalább ketten kell ellátni, ennek ellenére az egyik alkalmazott egyelőre tisztázatlan okból egymaga ment a puma ketrecébe - a hiba az életébe került.

2013.11.11 10:29ma.hu
Fotó: KOIN-TV

Megölte gondozóját egy oregoni menhely egyik pumája, a rendőrség egyelőre vizsgálja a tragédia körülményeit, legfőképp azt a kérdést szeretnék tisztázni, hogy a jól ismert szabályzat ellenére a 36 éves Renee Radziwon miért ment egyedül az állat ketrecébe. A nőt a munkatársai az egyik legelkötelezettebb állatgondozónak ismerték, akinek ráadásul különleges kapcsolata volt a vadakkal - számolt be a My News 13 című amerikai internetes hírportál. Radziwon 8 éve dolgozott a portlandi állatmenhelyen.

A biztonsági szabályok rendkívül szigorúak, ennek értelmében a veszélyes állatokat - márpedig a puma mindenképp annak számított - minden esetben legalább két dolgozónak szabad csak megközelítenie, épp a mostanihoz hasonló tragédiák megelőzéséért. A nő munkatársai azt gyanítják, hogy az állatokkal kialakított jó kapcsolat miatt gondolhatta azt a későbbi áldozat, hogy nincs veszélyben. "Jól ismerték őt és mindig odamentek hozzá a kerítésnél" - mondta Radziwon egyik kollégája.

A létesítményt 2001-ben nyitotta meg Cheryl és Michael Tuller azzal a céllal, hogy a vadmacskáknak afféle utolsó menedéket nyújtsanak, jelenleg több mint 60 bántalmazott vagy elhagyott állat él a telepen, főként bobcatek, pumák, hiúzok és tigrisek. A menhely a látogatók előtt zárva van, de az adományozókat - akik segítenek fenntartani és működtetni a menedéket - rendszeresen körbevezetik a szakavatott alkalmazottak.

Hasonló támadás ért idén februárban egy 24 éves gyakornoknőt egy kaliforniai vadmacska-parkban, az oroszlán támadt rá Dianna Hansonra, amíg ő a ketrecet takarította. A nyomozók később arra a megállapításra jutottak, hogy az 5 éves hím oroszlán felemelte a részlegesen lezárt etetőajtót a mancsával és így jutott át az épp takarított részre. A családtagok szerint az állatnak nem volt célja a gyilkosság, egyszerűen csak játszani akart, de az ő játéka durva az ember számára és így fordulhatott tragédiába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.